Jankerd

Huilen, janken, wenen, schreien of grienen genoemd. Het verschijnsel dat mensen vocht produceren vanwege een emotie. Gemiddeld huilen vrouwen 2 tot 4 keer per maand. Zeg bij mij maar gerust het dubbele. Ik ben een jankerd. 

Hard van buiten en zacht van binnen. Dat was mijn zelfbeeld altijd. Alleen de mensen die het dichtste bij me stonden zagen mij huilen. Nou, dat is wel veranderd. Ik ben een open boek geworden wat betreft emoties. Er is zelfs zo weinig voor nodig dat als je een zwijmelnummer opzet mijn waterval al begint te stromen. Waarom ben ik zo’n huilbaby geworden?

Baby’s huilen om aandacht te krijgen, om te laten weten dat ze pijn of honger hebben. Huilen zou verzorgend gedrag bij de ander uitlokken en agressie van de ander moeten verminderen. Eigenlijk is het dus een afleidingsmanoeuvre als iemand boos op je is. Ik denk dat 80% van de vrouwen huilen wel eens heeft gebruikt als ze ruzie hadden in een relatie. En nou niet zeggen dat dat niet waar is. 😉

Ik zag huilen als iets wat ik moest verbergen en niet aan andere moest laten zien. In mijn  familie werd er ook niet gehuild. Dus ik ook niet. Dat deed ik alleen in mijn kamer waar niemand het zag. In de tijd dat ik op school nergens echt bij hoorde heb ik vaak moeten huilen. Als puber weet je überhaupt niet wat je met al die gevoelens aan moet. Ik was als puber erg onzeker waardoor elk compliment van een jongen een boost was voor mijn zelfvertrouwen. Aan de andere kant kreeg ik ook wel eens het label slet naar mijn hoofd, hierdoor was ik dagen van slag. Alleen ik praatte er met niemand over. Ik huilde bij niemand, alleen bij mijn toenmalige vriendje. Die dat ook niet meer trok omdat ik al mijn shit bij hem neergooide.

Ik ben er ondertussen wel achter dat goede vriendinnen er altijd voor je zijn en daar durf ik dan ook openlijk te huilen. Tegenwoordig heb ik een goede band met mijn zus en is zij ook één van de eerste die ik bel als ik me rot voel. Dat is wel eens anders geweest. Ik denk dat ik nu wel weet waarom ik zo open in mijn emoties ben. Ik heb namelijk mijn hele leven het tegenovergestelde gezien. En dat wilde ik niet. Ik zat vaak in een negatieve spiraal en vond het lastig om daar zelf uit te komen. Mijn ex-vriend was precies het tegenovergestelde en zag overal het positieve van in. Mede door hem heb ik geleerd om snel over dingen heen te stappen. Ik huil misschien, maar ga daarna wel weer door.

Goed, uiteindelijk is dit een heel serieus stuk geworden. Ik denk dat emoties tonen je als persoon alleen maar sterker maakt. Wees eerlijk over hoe jij je voelt en praat. Lekker huilen als je dat wilt. Op dit moment rolt er hier ook weer een traan over mijn dikke wangen. Tja ik zal altijd een jankerd blijven..

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s