Influencer? Is dat een grap?

Influencer. Zo noemde ik mezelf eigenlijk niet. Ik heb 15,5 duizend volgers op Instagram en mag mij dus wel degelijk Influencer noemen. Veel mensen lachen mij uit als ik vertel over Instagram en hoeveel tijd ik erin steek. Ik lach toch ook niet om jouw hobby of werk? 

Ik wil graag vertellen hoe Instagram werkt en hoeveel tijd het kost om dit bij te houden.
Want dit is niet zomaar een hobby. Ik haal wel degelijk betaalde samenwerkingen uit mijn Instagram en blog. Dat noem ik ook altijd heel duidelijk zodat mijn volgers gelijk weten of iets gesponsord is of niet. Dat wil ik zelf namelijk ook graag weten. Goed er zijn verschillenden gradaties in Influencers. Want je bent vanaf 1000 volgers al interessant voor bedrijven. Ik ben nog niet heel groot want er zijn ook accounts met meer dan 100.00 volgers.

Mensen die niet met Instagram bezig zijn of het alleen als hobby zien denken vaak dat wij dit alleen maar doen om gratis spullen te krijgen. Nou geloof mij, elke foto die je maakt is geld waard. Mits je het goed aanpakt en mooie content maakt. En daar gaat tijd in zitten. Elke dag kan ik zeggen dat ik minstens 4 uur of meer met Instagram bezig ben. Ik werk ook nog 40 uur per week dus ik moet mijn tijd goed inplannen.

Foto 27-11-17 18 15 41

zo ziet mijn fotoalbum eruit

In de ochtend werk ik mijn reacties bij, reageer ik op andere profielen en bedenk ik een foto die ik wil plaatsen. Vaak heb ik deze al de dag ervoor gemaakt of maak ik deze in de ochtend. Omdat mijn werktijden verschillen maak ik soms een foto voor of na mijn werk. Of in mijn weekend maak ik meerdere foto’s. Op elke foto heb ik een andere outfit aan. Dit bedenk ik dus van te voren. Dan zoek ik een locatie voor de foto en ga op pad.
Gemiddeld ben ik dan 20 minuten bezig voor een goede foto, maar dit kan ook maar 5 minuten zijn. Dit verschilt dus heel erg. Daarna bewerk ik de foto en bedenk een bijpassende tekst. Dit is niet alles. Alleen maar een foto plaatsen is te makkelijk. Door het algoritme van Instagram moet je actief zijn op Instagram. Dat betekent dus ook bij andere profielen reageren en interactie met je volgers hebben.

In het begin zijn Instagrammers vaak gretig om voor een gratis product een foto te maken. Ik ook, maar ik post ook dingen die ik zelf heb gekocht. Voor bedrijven zijn Influencers een goedkope manier om hun producten aan de doelgroep te laten zien. Geld vragen voor een mooie foto is dus echt niet zo gek. Er gaat veel tijd zitten in het maken van een goede foto en volgers zijn geld waard. Dus laat je niet te makkelijk overhalen om een samenwerking te doen.

Foto 27-11-17 18 15 57

Ik kijk altijd naar het product of het bij mijn volgers past. Hebben zij er iets aan? Kunnen zij het ook betalen of past dit wel bij mij? Als je dit niet doet verlies je volgers.
Dit is een hobby en natuurlijk is het leuk om iets extra’s ervoor te krijgen, maar denk niet dat dit zo makkelijk is.

Waarom ik dit kwijt wil? Omdat 9 van de 10 mensen die niet in deze wereld zitten er weinig van snappen. Die zien mij als verwaand of als een narcist omdat ik foto’s van mezelf maak en daar dan de beste uit kies. Als je voor een merk werkt en de marketing doet dan doe je toch precies hetzelfde? Of op televisie of als model? Natuurlijk kies je de beste foto uit want niemand wil die pukkel op je hoofd zien. Zo werkt de mediawereld nou eenmaal.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Influencer? Is dat een grap?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s