Review floaten Floathouse Breda

Wie mij kent weet dat ik de nuchterheid zelf ben. Ik geloof niet zoveel en moet alles uitproberen. Zo ook het Floaten. In samenwerking met Floathouse Breda heb ik Cryo en Floaten uitgeprobeerd. Een ervaring rijker! Wat is floaten?

Floaten is letterlijk drijven op een laag zout water. In een afgesloten cabine zonder prikkels kun je een uur lang drijven. Je bent dus een uur lang gewichtsloos waardoor je geen zwaartekracht ervaart. Klinkt apart he?

Ze raden aan om sowieso drie keer te floaten om zo de goede ervaring te krijgen. De eerste keer floaten was onwennig. Ik vond het vreemd om in een afgesloten bak water te liggen. Na twintig minuten werd ik pas een stuk relaxter en begon ik te wennen aan het gewichtloos zijn. Best chill! Ik voelde me af en toe gefrustreerd omdat ik niet in de ‘flow’ kwam. Mijn gedachtes gingen van hot naar her, er zat geen structuur in. Ik vond het wel geweldig om de weerspiegeling van het water in het plafond te zien en daarbij de rustige muziek te horen. Het duurde voor mijn gevoel best lang. Toen ik eindelijk helemaal ontspannen was, was de floatsessie van 60 minuten voorbij.

De tweede keer was al een stuk beter! Binnen enkele minuten was ik ontspannen en deed ik het licht uit. Mijn gedachtes waren nog steeds druk, maar het gebrek aan prikkels maakte dat ik helder kon denken. Ik kreeg wat last van mijn nek, maar dat bleek normaal te zijn om stress te verminderen. Het uur ging sneller voorbij en ik was daarna de hele avond super relaxt. De derde keer was voor mij de beste! Ik kwam heel snel in een staat van helderheid. Mijn hele lijf was ontspannen en ik kon alle gedachtes goed op een rijtje zetten. De float duurde weer 60 minuten, maar voor mijn gevoel was het maar een kleine 20 minuten! Heerlijk. Ik was zo relaxt na afloop dat ik de prikkels van het verkeer heel heftig vond. Want wat er gebeurd er nou tijdens zo’n float?

Geen prikkels

Doordat de cabine afgesloten is heb je geen enkele prikkels van het drukke leven. Tegenwoordig leven we in een tijd waar we altijd druk bezig zijn met sport, werk, voeding en sociale contacten. Een moment van rust is moeilijk te vinden. Door floaten wordt je eigenlijk gedwongen om één te zijn met je gedachtes. Je komt in een fase die je normaal alleen hebt in je REM slaap. Je zit tussen dromen en wakker zijn in. Veel mensen vallen ook in slaap tijdens het floaten. Je creatieve gedeelte van het brein wordt geprikkeld en zelfs in de duisternis kun je kleuren zien. Heel apart!

Het water is voorzien van Epsom zout en droogt de huid niet uit. Door magnesium in het water kunnen de spieren goed ontspannen. Zowel geestelijk als lichamelijk ben je dus ontspannen!

Wellness

Floathouse zit aan de Boschsstraat in Breda. Een drukke weg, maar als je binnen stapt waan je jezelf even in een ruimte met rust. Alles is goed verzorgd, je krijgt na afloop een glaasje water en tijdens het floaten krijg je oordopjes. Voor en na het floaten kun je heerlijk douchen in de grote regendouche. Ik kan dit iedereen aanraden die een druk leven heeft! Ga even naar de website van Floathouse voor de openingstijden en prijzen. Het is de moeite waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s